Eneco

Q&A vrije invoer stroomvergoeding thuis op basis van het stroomtarief in MijnLaden

Op deze pagina beantwoorden wij alle vragen rondom onze stroomvergoeding voor thuislaadpunten.

Welk stroomvergoedingstarief vul ik in 2023 in?

Vanaf 1 januari 2023 geldt een prijsplafond voor energie. Dat betekent dat je straks een basistarief betaalt van € 0,40 per kWh stroom en € 1,45 per m3 gas tot een verbruik van 2.900 kWh stroom en 1.200 m3 gas. Bij dit verbruik is een elektrische auto niet meegerekend.

We gaan er daarom vanuit dat het laadvolume van jouw elektrische auto in 2023 boven de 2.900 kWh-grens van het prijsplafond uitkomt. Dit wil zeggen dat het tarief van €0,40 per kWh voor het thuis opladen van jouw auto niet geldt.

Als tarief voor jouw stroomvergoeding kun je het tarief gebruiken zoals dat in jouw huidige energiecontract staat. Je kunt het tarief voor jouw stroomvergoeding invullen in de MijnLaden-portal onder ‘Stroomvergoeding’.

Waarom faciliteert Eneco eMobility in het vrij invoeren van mijn stroomvergoeding?

Door de stijgende energieprijzen zien we op dit moment dat mensen soms meer betalen voor hun stroomcontract dan wij vergoeden. In een aantal gevallen wordt er teveel vergoed, waardoor er (via de laadpas) aan de werkgever te hoge kosten worden doorbelast. Daarom adviseren wij je om jouw tarief voor stroomvergoeding aan te passen in de MijnLaden portal als dit tarief afwijkt van het werkelijke stroomtarief. Doe je dit niet, dan ontvang je mogelijk te veel of te weinig vergoeding. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief.

Hoe kan ik inloggen in de MijnLaden portal?

Met het e-mailadres waarop je de (credit)factuur van ons ontvangt, kun je doorgaans toegang krijgen tot je gegevens in MijnLaden.

Ben je je wachtwoord vergeten, of heb je nog nooit ingelogd? Dan kun je met je e-mailadres een (nieuw) wachtwoord aanvragen in het beginscherm van MijnLaden. Heb je een ander e-mailadres dan bij ons bekend is? Neem dan contact op met onze klantenservice via 088 170 7700. Deze is bereikbaar op werkdagen van 9:00 tot 18:00 uur.

Heb je nog geen uitnodiging ontvangen om je MijnLaden account te activeren? Dan heeft het geen zin om toegang aan te vragen bij het beginscherm van MijnLaden of via de klantenservice. Jouw MijnLaden account bestaat dan namelijk nog niet in ons systeem. Je kunt dan ook nog geen wachtwoord aanmaken.

Welke stroomvergoeding is nu voor mij van toepassing?

De standaard stroomvergoeding voor laadtransacties op een Eneco eMobility laadpunt is €0,23 per kWh (inclusief btw). Het kan zijn dat er een ander tarief voor jou van toepassing is. Bijvoorbeeld wanneer je werkgever een ander tarief via ons vergoedt. Of als je dit tarief zelf al eens hebt gewijzigd. Je kunt jouw actuele tarief terugvinden in de MijnLaden door in de portal de laatste transactie op het laadpunt te bekijken. Dit doe je door te klikken op ‘Laadpunten’ en vervolgens de kosten te delen door het laadvolume (kWh).

Komt dit tarief niet overeen met het kWh tarief van je stroomcontract, dan kun je een nieuw tarief voor stroomvergoeding invoeren. Let op: het nieuwe tarief kunnen wij vervolgens alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de tarieven van stroomvergoeding.

Ik wil graag het tarief van de stroomvergoeding op mijn thuislaadpunt aanpassen, hoe doe ik dat?

In de MijnLaden portal kun je bij ‘Stroomvergoeding’ het gewenste tarief voor stroomvergoeding invullen. Het kan zijn dat je hiervan gebruik wilt maken, omdat door de stijgende energieprijzen je huidige vergoeding niet meer toereikend is. Als de wijziging van jouw vergoedingstarief in de MijnLaden portal binnen de huidige maand valt, verwerken we dit zo snel mogelijk. In dat geval zou het een aantal werkdagen kunnen duren voordat de wijziging ingaat. Als de wijziging over een toekomstige maand gaat, verwerken we de nieuwe tarieven doorgaans per eerste werkdag van de desbetreffende maand. We kunnen het tarief niet met terugwerkende kracht doorvoeren. Let op: het nieuwe tarief kunnen wij alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de tarieven van stroomvergoeding

Je kunt je huidige tarief voor stroomvergoeding terugvinden door in de MijnLaden portal de laatste transactie op het laadpunt te bekijken. Dit doe je door te klikken op ‘Laadpunten’ en vervolgens de kosten te delen door het laadvolume (kWh).

Heb je een stroomtarief hoger dan €0,80/kWh? In verband met begrenzingen van de tarieven van een aantal laadpas aanbieders kunnen wij het door u aangevraagde tarief alleen doorvoeren voor laadtransacties die gedaan worden met een Eneco eMobility laadpas; u ontvangt voor deze laadtransactie het door u aangevraagde tarief per kWh. Bij gebruik van andere laadpassen kunnen wij niet meer vergoeden dan €0,80 per kWh.

Welk vergoedingstarief moet ik invullen en waar moet ik dan rekening mee houden?

In de MijnLaden portal kun je bij ‘Stroomvergoeding’ het gewenste tarief voor stroomvergoeding invullen.

Voer altijd het werkelijke stroomtarief van je energiecontract in. Heb je een energiecontract van Eneco? Dan vind je dit terug in de Eneco app onder Regelen > Mijn Producten.

Als tarief voor stroomvergoeding vul je altijd alleen de variabele leveringskosten in die op je energiecontract staan vermeld. Hoe je deze bepaalt vind je hier. Kijk bij je energieleverancier wat jouw kWh-tarief is inclusief de korting op de energiebelasting en het verlaagde btw-tarief en vul dat in als tarief voor stroomvergoeding via MijnLaden.

Houd hierbij rekening met de volgende punten:

  1. Heb je een stroomtarief hoger dan €0,80/kWh? In verband met begrenzingen van de tarieven van een aantal laadpas aanbieders kunnen wij het door u aangevraagde tarief alleen doorvoeren voor laadtransacties die gedaan worden met een Eneco eMobility laadpas; u ontvangt voor deze laadtransactie het door u aangevraagde tarief per kWh. Bij gebruik van andere laadpassen kunnen wij niet meer vergoeden dan €0,80 per kWh.

  1. Je bent zelf verantwoordelijk voor het invoeren van het juiste tarief.

  1. Jouw werkgever betaalt uiteindelijk de stroomvergoeding op het thuislaadpunt (via de gebruikte laadpas). Het kan zijn dat je werkgever een maximale vergoeding per kWh met Eneco eMobility heeft afgesproken.

  1. Als je een te hoog tarief invult, betaalt jouw werkgever meer dan nodig. Mogelijk ziet de Belastingdienst dit als verkapt loon en kan ze hiervoor zelfs een boete opleggen. Onder meer om dat te voorkomen, leggen we het door jou ingevulde tarief voor stroomvergoeding voor aan je werkgever of aan de leasemaatschappij. We kunnen het nieuwe tarief alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de tarieven van stroomvergoeding

Eneco eMobility is niet aansprakelijk voor schade die bij jou of derden ontstaat als gevolg van het opgeven van een onjuiste prijs.

Waar vind ik mijn stroomtarief terug op mijn energiecontract van Eneco?

Heb je een energiecontract van Eneco? Dan vind je dit terug in de Eneco app onder Regelen en dan Mijn Producten.

Ik betaal variabele en vaste kosten. Welke kosten gebruik ik nu precies voor de bepaling van mijn stroomvergoeding?

Wanneer je zelf een contract voor een bepaalde tijd hebt afgesloten, heeft jouw energieleverancier een aanbieding gedaan waarbij de leveringskosten zijn gespecificeerd naar variabele en vaste kosten. Wanneer je dit contract niet zelf hebt afgesloten, heb je een flexibel contract. In dat geval informeert jouw energieleverancier je wanneer er nieuwe tarieven gaan gelden. Doorgaans is dit een keer per jaar. Maar ook in dit geval betaal je variabele en vaste kosten.

Variabele kosten zijn de kosten die je maakt als je energie verbruikt: leveringskosten, energiebelasting en opslag van duurzame energie. Vaste kosten zijn de kosten die je betaalt ongeacht je verbruik. Je energieleverancier specificeert de variabele kosten doorgaans per kWh: dit zijn de tarieven die je gebruikt voor de bepaling van de hoogte van het tarief voor stroomvergoeding. Heb je een dubbele meter (met piek- en daltarieven), geef dan het gemiddelde tarief aan.

Ik heb mijn actuele stroomtarief in de MijnLaden portal opgegeven, wanneer gaat mijn wijziging in?

Als de wijziging van jouw vergoedingstarief in de MijnLaden portal binnen de huidige maand valt, verwerken we dit zo snel mogelijk. In dat geval zou het een aantal werkdagen kunnen duren voordat de wijziging ingaat. Als de wijziging over een toekomstige maand gaat, verwerken we de nieuwe tarieven doorgaans per eerste werkdag van de desbetreffende maand

Let op: het nieuwe tarief kunnen wij alleen doorvoeren als dit overeenkomt met de afspraken die wij met jouw werkgever of leasemaatschappij hebben gemaakt over de stroomvergoedingstarieven.

Het door jou ingevoerde nieuwe tarief voor je stroomvergoeding in MijnLaden zie je gelijk terug onder het kopje ‘Stroomvergoeding’ in MijnLaden. Wil je weten of je aangevraagde tarief al is doorgevoerd? Dit doe je door te klikken op ‘Laadpunten’ en vervolgens de kosten van je laatste transactie te delen door het laadvolume (kWh).

Eneco eMobility vergoedt niet met terugwerkende kracht de stroom volgens een ander tarief.

Hoe vaak kan ik mijn stroomvergoeding wijzigen?

Doe dit alleen als jouw stroomtarief van jouw energiecontract verandert: bij een nieuw contract. Of in het geval van een variabel contract doorgaans één keer per jaar.

Wat gebeurt er als ik geen tarief invoer?

Dan behoud je het vaste tarief van €0,23 per kWh (inclusief btw). Zie onze algemene voorwaarden voor meer informatie. Dit tarief kun je laten aanpassen. Eneco eMobility vergoedt niet met terugwerkende kracht de stroom volgens een ander tarief.

Blijven jullie de stroom ‘vergroenen’ zoals nu?

Ja. Wil je meer informatie over ons duurzaamheidsbeleid en wat wij bedoelen met duurzame uitspraken? Kijk dan op onze duurzaamheidspagina.

    Verder lezen